Dekbed dons, voor wie is het en wat zijn de voordelen 

Een goed dekbed is een van de benodigdheden voor een goede nachtrust. Veel mensen slapen niet lekker zonder dekbed. Daarom is een goed dekbed uiterst belangrijk. Waar begin je een zoektocht naar een goed dekbed? Wat is überhaupt een goed dekbed? Welke afmetingen moet je hebben? Moet je een zomer of een winter dekbed? Waar koop je dan een dekbed? Allemaal logische vragen bij het aanschaffen van een nieuw dekbed. Een van de populairste dekbedden is het dekbed dons. Een heerlijk dekbed gevuld met dons. Dat ligt niet alleen heerlijk, ze zijn er ook in diverse afmetingen en varianten te krijgen.

Welke varianten dekbed dons zijn er?

Ieder mens heeft weer andere wensen als het gaat om dekbedden. Het dekbed gevuld met dons is daar niet in uitgezonderd. Qua varianten zijn er bijvoorbeeld het dekbed dons zomer, dekbed van dons voor 4-seizoenen en een dekbed dons voor de winter. Wat is het verschil? Om te beginnen met de 4-seizoenen variant. Dit is een compleet dekbed voor alle seizoenen in het jaar. Het bestaat over het algemeen uit 2 onderdelen. Waaronder een zomer dekbed. Deze is dun gevuld met dons en voldoet voor de zomer. Daarnaast is het tweede onderdeel een herfst/lente dekbed. Deze heeft meer vulling dan het zomerdekbed waardoor je in deze 2 seizoenen net iets warmer blijft. Als je beide samenvoegt heb je een dik winter dekbed. Meestal zijn de onderdelen samen te brengen met knoopjes of klittenband. Hierdoor blijven ze op hun plek in het dekbedovertrek. 

Een zomer dekbed is dus alleen het lichte dekbed. Deze kan je los kopen. Eventueel samen met een winterdekbed. Zo ben je ook het hele jaar voorzien. Zoals de naam al doet vermoeden is de winter variant enkel voor de winter. In tegenstelling tot het 4-seizoenen dekbed is dit een geheel. Hij is voller gevuld en daardoor extra warm. Deze is minder geschikt voor de warme zomerse dagen.

Welke afmetingen dekbed dons zijn er?

Net zoals de meeste dekbedden is deze variant ook te verkrijgen in diverse afmetingen. Je hebt ze voor 1-persoons bedden en voor 2-persoons. Het grootste formaat, lits-jumeaux, is ook vertegenwoordigt onder de donzen dekbedden. Het is belangrijk om bij de afmeting van je dekbed rekening te houden met de afmeting van je matras. Je wil niet dat het matras breder is dan je dekbed. Dat betekent koude nachten. Een gangbare maat voor een 1-persoons dekbed is het dekbed dons 140×200. Aangezien er tweepersoonsbedden in diverse afmetingen zijn is het belangrijk die zelf te bepalen. Meet de breedte op en kies daarop een breder dekbed. Hierdoor ben je verzekerd van een heerlijk, groot dekbed. 

Voor een dekbed dons heb je dus volop mogelijkheden. Voor alle wensen is er een variant beschikbaar. Wil je een 4-seizoenen dekbed, een lits-jumeaux dekbed, of een dekbed voor een 1-persoonsbed. Alle mogelijkheden zijn er. Wil je bijvoorbeeld alleen in de winter lekker slapen onder een warm donzen dekbed? Geen enkel probleem! Ze zijn er ook in winter variant. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *