Een gietvloer? Een goed plan!

Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Dat betekent verbouwen. Ben je voor je nieuwe woning op zoek naar een gietvloer die krasvrij, waterdicht en Uv-bestendig is? Maar weet je niet goed door welk bedrijf je dat kan laten doen? Kies het bedrijf dat voldoet aan jouw wensen.

Wat verstaat men onder een gietvloer?

Wanneer we het over een gietvloer hebben moet je denken aan een afwerkvloer die modern, naadloos, praktisch en strak is. De gietvloer wordt altijd aangebracht op een dragende vloer en wordt gietend aangebracht. Over het algemeen is een gietvloer van kunststof gemaakt die er in twee types zijn. Dit kan een vloer van epoxy zijn en ook eentje op basis van polyurethaan.

Wat bedoelt men met een epoxy vloer?

Een epoxy gietvloer wordt over het algemeen in drie lagen opgebouwd. De epoxy gietvloer ziet er als volgt uit: primer, schraaplaag en dan de epoxy gietvloer. Je zou de epoxy gietvloer in uni kleuren kunnen laten maken, in laten strooien met flakes of in een soort betonlook. Bij een epoxy vloer zal de vloer niet afgelakt gaan worden. Zodra er UV op komt zal het gaan verkleuren. Doordat de epoxy geen matterende lak heeft. Hierdoor is de vloer bij oplevering glanzend en hoe meer het bekrast wordt hoe matter de uitstraling zal worden. Omdat een epoxy vloer erg hard is kan het geschikt zijn voor zwaar gebruik of voor heftruck verkeer. Over het algemeen wordt een epoxy gietvloer toegepast in de industrie.

Wat wordt er bedoeld met een PU gietvloer?

De PU gietvloer wordt over het algemeen opgebouwd in zo’n vier soms vijf lagen. De PU gietvloer wordt via deze volgorde opgebouwd: primer, schraaplaag, PU in de gewenste uni kleur, twee kleuren in een betonlook of om er flakes in te strooien en als laatst in een matterende lak. Dit is de basis om een perfect PU gietvloer te krijgen als eindresultaat. Een PU gietvloer is over het algemeen zeel zachter en vriendelijker waardoor het ook meer geschikt is voor woningen, in kantoren of in scholen. Een PU gietvloer heeft een flexibel karakter waardoor het scheuroverbruggend is.

Enkele nadelen

Er zitten een hoop voordelen aan een gietvloer maar helaas ook enkele nadelen die je zeker moet weten. Een gietvloer is niet altijd rozengeur en maneschijn. De enkele nadelen die aan een gietvloer zitten kunnen zijn:

–         Een goedkope gietvloer is meestal altijd een duurkoop

–         Als je een aromatische gietvloer hebt zal het verkleuren

–         Alle vloeren zullen krassen

–         Het kan zijn dat de ondergrond van de gietvloer scheurt

Het is van belang dat je deze nadelen weet als je erover nadenkt om een gietvloer te laten plaatsen.

Gietvloer van Behaaglijkwonen.nl

Ben je opzoek naar een gietvloer voor in jouw nieuwe woning? Een gietvloer van Behaaglijkwonen.nl heeft gietvloeren uit Italië. Behaaglijk betekent eigenlijk meer aangenaam, op zijn gemak en thuis. Behaaglijk wonen zal je als klant tevreden houden. Het bedrijf zal je een prettig en trots gevoel geven. Het bedrijf wil graag dat je aangenaam kan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *