Goedkope kleine keukens kopen? Deze opties heb je!

Soms is de ruimte beperkt, maar dat moet je niet tegenhouden om toch een soort van droomkeuken te (laten) monteren. Zelfs met een beperkte ruimte kun je hele leuke dingen doen. Als je bijvoorbeeld in een pittoresk huisje, appartement of op een flatje woont. Het is wel belangrijk dat je niet alleen kiest voor keuken die mooi is, maar die ook functioneel is. Gelukkig zijn er ook heel veel goedkope kleine keukens te koop die zowel mooi als functioneel zijn. En in onze blog bespreken we hoe je het beste een mooi model kunt uitzoeken!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Goedkope kleine keukens heb je in verschillende vormen, maten en kleuren en daarom is het ook goed om jezelf te oriënteren voordat je gaat bestellen. Kijk bijvoorbeeld op het internet bij verschillende aanbieders en op social media om ideeën op te doen. Je krijgt dan ook een goed beeld van welke opties je hebt en met welke prijzen je rekening moet houden. Je kunt ook gelijk prijzen vergelijken! Wat ook slim is om te doen is om alvast een soort boodschappenlijstje te maken. Nee, niet met melk, suiker en koffie, maar met de onderdelen die je voor je goedkope kleine keuken nodig hebt. Het loont soms om bijvoorbeeld de onderdelen bij verschillende aanbieders te bestellen. Zo kun je al snel flink wat euro’s besparen!

Waar je dan wel op moet letten is de levertijden. Het is immers jammer als je op bepaalde onderdelen veel langer moet wachten. Dan kun je de keuken niet monteren of afmaken. Wees jezelf er ook van bewust dat je de keuken zelf moet monteren. Maar als je een beetje overweg kan met een rolmaat en een boormachine is dat een fluitje van een cent.

Goedkope kleine keukens en de materialen waarvan ze zijn gemaakt

Goedkope kleine keukens bestaan doorgaans uit goedkopere materialen. Denk bijvoorbeeld aan MDF en spaanplaat voor het skelet van het keukenblok en de keukenkastjes en het aanrechtblad van fineer in plaats van bijvoorbeeld een peperduur natuursteen. Er zijn legio mogelijkheden om op de kosten te besparen als je de juiste keuzes maakt. Het wil niet altijd zeggen dat de actuele prijs ook een besparing oplevert. Denk bijvoorbeeld aan de spoelbak. Je kunt dan wel kiezen voor een goedkoper materiaal, maar als de kans meer dan aanwezig is dat de levensduur ook een stuk korter is dan die van de duurdere variant, is het misschien toch slimmer om hier meer geld aan uit te geven!

Goedkope keukens onder de €4000 | Keukendepot

Spoelbakken en kranen in goedkope kleine keukens

Spoelbakken en kranen heb je eveneens in verschillende soorten en maten en het is een feit dat dit vrij dure onderdelen van een keuken zijn. In goedkope kleine keukens wil je natuurlijk geen peperdure spoelbakken en kranen (laten) monteren. Dan schiet je immers het doel om geld te besparen voorbij. Een spoelbak van keramiek of geëmailleerd plaatstaal is misschien wel heel mooi, maar ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een spoelbak van inox, RVS of kunststof. Bij kranen heb je evenveel keuze en hier geldt ook weer dat de materialen en functies de prijzen van een kraan kunnen beïnvloeden. Wil je een Quooker? Dan kun je de knip trekken. Maar met een goedkoper variant kun je weer wat geld besparen. Voor kokend water kun je immers ook een mooie en relatief goedkope waterkoker aanschaffen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *