De 4 beste tips voor de perfecte winterse make-over

De winter wordt vaak gezien als de tijd van het jaar die staat voor gezelligheid en een knus gevoel. Het is dan ook super leuk om dit gevoel in huis te krijgen door wat kleine aanpassingen in je interieur te maken. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij voor jou 4 belangrijke tips op een rijtje gezet waardoor jij jouw huis omtovert tot een winters paleisje. 

Maak gebruik van sfeerverlichting

Door veel kaarsjes aan te steken in huis wordt er direct meer gezelligheid gecreëerd. Zet daarom de fellere lampen in huis uit en kies voor wat leuke kaarsen. Je kunt kiezen voor een plateau vol met kaarsen of een mooie kandelaar. Naast kaarsen kun je ook kiezen voor sfeerverlichting in de vorm van een lichtsnoer. Deze kun je vervolgens op een leuke plek neerleggen of ophangen. Hoe meer warmte en licht er vanuit verschillende bronnen kan komen hoe gezelligere een ruimte eruit komt te zien. Je kan ook een pelletkachel kopen om voor een echt winterse stemming te zorgen.

Warme kleuren

Tijdens de winter krijgen de warme donkere kleuren vaak de overhand in huis en in de natuur. Kies daarom voor een warm kleurenpalet en laat je meubels en decoratie items matchen. Kleuren die vaak erg leuk staan zijn bordeauxrood, diepgroen en kastanjebruin. Een extra tip is om een bepaalde kleur vaker dan een keer voor te laten komen in je interieur zodat je gehele woning er als een winters paradijsje uit komt te zien. 

Zachte stoffen

In de winter hebben we er vaak extra behoefte aan om lekker weg te kruipen onder een warme zachte deken. Leg daarom een zacht plaid met bijpassende zachte fijne kussens op de bank en op je grote stoel. Op deze manier creëer je een fijne winterse sfeer en dat is heerlijk! Ook kun je er voor kiezen om een zacht tapijt met wat langere haartjes in je woonkamer neer te leggen zodat je tijdens de koude winterse dagen geen koude voeten zal krijgen. Dit ziet er leuk uit en voelt superzacht aan. Wanneer je bij het kiezen van deze stoffen rekening houdt met het warme kleurenpalet zoals boven is beschreven zal het knusse gevoel gegarandeerd worden gecreëerd.  

Breng winterse geuren in huis

Als laatste is het goed om stil te staan bij de winterse geuren. Veel mensen zijn namelijk gevoelig voor geuren en heeft dit invloed op hun stemming. Geuren die typerend zijn voor de winter zijn onder andere kaneel, brandhout en kastanje. Deze geuren kun je in huis halen door bijvoorbeeld het neerzetten van geurkaarsen of door het aansteken van de kachel. Ook zijn geurstokjes een erg leuk idee. Ga voor een of meerdere opties en haal op deze manier een heerlijke winterse geur in huis. 

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om een gezellige winterse sfeer in huis te halen. Voor meer tips omtrent de decoratie van je woning kun je klikken op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *