Mangohouten meubels; drie voordelen van het gebruiken hiervan

Heb jij al van mangohouten meubels gehoord? Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende materialen meubels te vinden, en mangohouten meubels beginnen ook steeds populairder te worden. Maar waarom precies? In deze blog wordt precies uitgelegd wat mangohouten meubel zo populair maakt. Dit wordt gedaan aan de hand van enkele verschillende voordelen. Daardoor kun je zelf ook bekijken of mangohouten meubels interessant zijn als meubilair voor jezelf. Vanzelfsprekend zijn er talloze andere voordelen van deze soort meubels, maar wij lichten de drie belangrijkste eruit waarvan wij denken dat dit voor de meeste mensen interessant is. Laat gerust weten of je graag ook de kleinere voordelen van deze soort meubels wilt horen.

De duurzaamheid van mangohouten meubels

Het eerste grote voordeel van mangohouten meubels, is dat ze erg duurzaam zijn. Deze meubels worden namelijk gemaakt van mangohout dat toch al weggehaald ging worden. Mango telers laten een mangoboom tien tot vijftien jaar groeien. Gedurende die jaren plukken ze elke keer weer mango’s uit de bomen. Maar na vijftien jaar bereikt de boom het einde van zijn levenscyclus. Hierdoor moeten de mango bomen deze bomen weghalen en vervangen met nieuwe bomen. Dan kan er net zo goed wat met het hout worden gedaan. Met mangohouten meubels kies je dus voor een duurzaam stuk meubilair. In plaats van voor eikenhout te gaan dat misschien wel vijftig jaar duurt voordat het eindelijk voor meubilair gebruikt kan worden, is mangohout juist de beter optie. Zo weet je dat je ook meedoet om de wereld duurzaam te maken.

De perfecte balans

Een ander voordeel van mangohouten meubels, is dat de kenmerken ervan in perfecte harmonie zijn. Sommige soorten hout zijn bijvoorbeeld erg stevig en totaal niet flexibel, terwijl anderen juist licht zijn en makkelijk breken. Het is zaak om meubilair te vinden die hier goed tussen in zit. Mangohouten meubels vallen hier zeker onder. Mangohouten meubels zijn sterk en ook nog eens licht. Daardoor kunnen ze aardig wat gewicht dragen, terwijl ze nog steeds makkelijk te verplaatsen zijn. Dit maakt mangohouten meubels zoals een koffietafel, stoelen set, of een garderobe ideaal.  Zoek jij nog naar wat extra inspiratie? Neem dan een kijkje bij MeubelBaas om te zien wat voor mangohouten meubels jouw huis zullen verrijken.

Het kan goed tegen water

Ook zijn deze meubels ideaal wat betreft water. Er zal altijd een moment komen waarbij er wat water of een andere vloeistof op een meubel wordt gemorst. Dit kan soms veel schade opleveren. Maar bij deze meubels is dit niet zo. Het hout is namelijk water resistent, waardoor je simpelweg met een doekje het water van de tafel afveegt. Het hout zal daardoor ook nooit rotten. Mangohout is gewend aan natte omstandigheden doordat ze vaak in tropische gebieden zijn te vinden. Daardoor zal een beetje water het absoluut geen pijn doen. Maar je dus geen zorgen hierover en geniet volop van dit voordeel van mangohouten meubilair. Kies nu jouw mangohouten meubilair uit en aanschouw hoe prettig het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *