Asbest uit schoorsteen laten verwijderen

Asbest is een gevaarlijke stof die schade aan de gezondheid kan toebrengen. Daar wilt u dus zo snel als mogelijk van af. Zeker als het gaat om asbest in de schoorsteen. Het is alleen niet mogelijk om dit zelf te doen. Daarvoor is een professional zoals de schoorsteenveger nodig. Die weet precies wat er gedaan moet worden en welke middelen nodig zijn. Het is wel slim om eens te bespreken waar het dan om gaat. Zo krijgt u een goed beeld van wat er nodig is. U weet dan zeker dat u woning en u schoorsteen veilig zijn en u deze gewoon kan gebruiken.

Goed onderzoek laten doen

De specialist erbij halen is een goede manier om de juiste aanpak te kiezen. Er zijn verschillende soorten asbest gebruikt in de jaren dat dit nog mocht in de bouw. Daardoor zijn er nu ook verschillende werkwijzen nodig om alles veilig te verwijderen. De specialist moet dus eerst bekijken welke soort asbest er te vinden is. Dat betekent dus ook dat een schoorsteenveger die gecertificeerd is om dit soort werk te doen de enige juiste keuze is. In sommige gevallen wordt gekozen om de gehele schoorsteen te verwijderen. Dit is echter lang niet altijd even gemakkelijk. Dan is kiezen voor het wegnemen van de platen beter.

Veilig alles laten wegnemen

Wanneer bepaald is om wat voor type asbest het gaat, is ook de werkwijze vast te stellen. Het gaat er vooral om dat er geen vezels vrijkomen. Die veroorzaken namelijk de gezondheidsklachten. Alle asbest, tot de kleinste schilfers, moet worden verwijderd en afgevoerd. Daar is wel enig werk voor nodig. Niet alleen u zelf, maar ook de andere bewoners in de buurt moeten daarbij veilig gehouden worden. Daarom is de professional inschakelen dus ook zo’n slimme zet te noemen. Daarna is dan gewoon weer veilig gebruik te maken van de woning. Als de schoorsteen niet is verwijderd, is die ook gewoon weer goed te gebruiken voor stoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *